Hart & Beweging Nieuwegein

Submenu Extra's

Aangesloten bij

Hart & Beweging
Nieuwegein

logo_2010_vrijstaand_groen_tekstr








en


Harteraad_150x132
Woensdagavond 24 april 2024 is er SPORT !



Vandaag, woensdag 17 april 2024 werden we begeleid door Dimphia en Hennie. Met de code lukte het ons niet om de deur te openen. Hennie kwam op het idee om Frank te bellen. Frank kon met de app. de deur van de gymzaal opo afstand openen.   We waren met zijn NEGENEN. Op uitnodiging van Paul kwamen Clair en Sjoerd kennismaken met onze sportgroep. Zij gaan ons in de toekomst begeleiden. De warming-up begon met een paar rondjes lopen waarbij we de armen naar voor en achter los moesten zwaaien en proberen in looppas te gaan. En ter afwisseling moesten we door de knieën gaan, afwisselend dooor de linker knie en door de rechter knie.Daarna nog wat conditieoefeningen,waarbij de muur steunpunt was. Daarna nog wat volleybaloefeningen in tweetallen. Na de warming-up gingen we volleyballen . Vijf tegen vijf. Sjoerd volleybalde op ons verzoek mee. Na één set namen Clair en Sjoerd afscheid , maar beloofden volgende week nog een keer mee te draaien. Twee sets volleybalden we in het blauwe veld, waarbij bij één tgeam werd ingedraaid. In totaal hebben we drie volledige sets gespeeld. De eindstand was 3 - 0. Er waren lange en spannende rally's. De teams waren gelijkwaardig. De betrokkenheid van de spelers was groot. Zo'n sportavond vliegt om.  
Als je met zijn tweeën op een bal afgaat, leidt het vaak tot verstarring en uiteindelijk wordt de bal dan niet gespeeld. Tijdens het spel mag je wel aan het net proberen de bal met beide handen te blokkeren. Dan hoef je niet over te spelen. De bal met de voet spelen mag NOOIT. Deze regel is er ook in verband met onze eigen veiligheid ! Veel samenspel en veel concentratie. We proberen zo lang mogelijk de bal hoog in de lucht te houden. Het opvangen van de serve valt niet mee. Je kunt proberen de bal onderhands op te vangen of bovenhands. Samenspel moet en maakt het spannend. Het is fijn om zo met elkaar te kunnen sporten.
Wist je dat bewegen helpt de bloeddruk te verlagen ? Uit magazine Harteraad Grip op je gezondheid.

Er hangt een AED in de gang naar de school. We hopen er ook in de toekomst geen gebruik van te hoeven maken, maar het geeft wel een veilig gevoel.

Harteraad Magazine kun je downloaden bij: www.harteraad.nl/magazine .