Hart & Beweging Nieuwegein

Submenu Extra's

Aangesloten bij

Hart & Beweging
Nieuwegein

logo_2010_vrijstaand_groen_tekstr
en


Harteraad_150x132
Woensdagavond 6 december 2023 is er SPORT !Vandaag 29 november 2023 werden we begeleid door Caitlin en Esmee. We waren met zijn TWAALVEN. De warming-up bestond uit rondjes lopen met verschillende oefeningen. Daarna in een kring nog wat spieroefeningen.Daarna in tweetallen bovenhands en onderhands overspelen. Na de warming-up gingen we volleyballen in het grote veld. Zes tegen zes. In totaal hebben we vier volledige sets gespeeld. De eindstand was 3 - 1. Er waren lange rally's. De teams waren gelijkwaardig. Het nieuwe scorebord is gemakkelijker te gebruiken. Zo'n sportavond vliegt om.
Als je met zijn tweeën op een bal afgaat, leidt het vaak tot verstarring en uiteindelijk wordt de bal dan niet gespeeld. Er waren spannende en lange rally's. De betrokkenheid van de spelers was groot. Het was een mooie sportavond ! Tijdens het spel mag je wel aan het net proberen de bal met beide handen te blokkeren. Dan hoef je niet over te spelen. De bal met de voet spelen mag NOOIT. Deze regel is er ook in verband met onze eigen veiligheid ! Veel samenspel en veel concentratie. We proberen zo lang mogelijk de bal hoog in de lucht te houden. Het opvangen van de serve valt niet mee. Je kunt proberen de bal onderhands op te vangen of bovenhands. Samenspel moet en maakt het spannend. Het is fijn om zo met elkaar te kunnen sporten.
Wist je dat bewegen helpt de bloeddruk te verlagen ? Uit magazine Harteraad Grip op je gezondheid.

Er hangt een AED in de gang naar de school. We hopen er ook in de toekomst geen gebruik van te hoeven maken, maar het geeft wel een veilig gevoel.

Harteraad Magazine kun je downloaden bij: www.harteraad.nl/magazine .