Hart & Beweging Nieuwegein

Submenu Extra's

Aangesloten bij

Hart & Beweging
Nieuwegein

logo_2010_vrijstaand_groen_tekstr
en


Harteraad_150x132
Woensdagavond 22 mei 2024 is er SPORT !Vandaag, woensdag 15 mei 2024 werden we begeleid door Daphne (kwam kennismaken met onze sportgroep) , Dimphia en Frank.   We waren met zijn ELVEN. Wim kwam kijken, maar deed niet mee. Frank verzorgde de warming-up. De warming-up begon met een paar rondjes lopen waarbij we de armen naar voor en achter los moesten zwaaien en proberen in looppas te gaan. Tegen de muur staan en je afzetten. Na de warming-up deden we onder begeleiding van Frank wat volleybaloefeningen. In tweetallen bovenhands overspelen, onderhands de bal terugspelen. Tenslotte werd het serveren nog geoefend. We speelden volleybal in het grote veld. Zes tegen zes. In totaal hebben we vijf volledige sets gespeeld. De eindstand was 4 - 1. Er waren lange en spannende rally's. De teams waren gelijkwaardig. De betrokkenheid van de spelers was groot. Zo'n sportavond vliegt om.  
Als je met zijn tweeën op een bal afgaat, leidt het vaak tot verstarring en uiteindelijk wordt de bal dan niet gespeeld. Tijdens het spel mag je wel aan het net proberen de bal met beide handen te blokkeren. Dan hoef je niet over te spelen. De bal met de voet spelen mag NOOIT. Deze regel is er ook in verband met onze eigen veiligheid ! Veel samenspel en veel concentratie. We proberen zo lang mogelijk de bal hoog in de lucht te houden. Het opvangen van de serve valt niet mee. Je kunt proberen de bal onderhands op te vangen of bovenhands. Samenspel moet en maakt het spannend. Het is fijn om zo met elkaar te kunnen sporten.
Wist je dat bewegen helpt de bloeddruk te verlagen ? Uit magazine Harteraad Grip op je gezondheid.

Er hangt een AED in de gang naar de school. We hopen er ook in de toekomst geen gebruik van te hoeven maken, maar het geeft wel een veilig gevoel.

Harteraad Magazine kun je downloaden bij: www.harteraad.nl/magazine .